Karma Coachen

magnifying-glassFör ett tid sedan coachade jag en egenföretagare, Pia. Hon kom till mig för hon var frustrerad över att hennes företag inte utvecklades som hon ville, trots all tid hon lade ner på företaget.

Pia kom fram till att det som skulle vara vårt huvudfokus i coachingen var att identifiera vilka som var hennes ”Drömkunder” och ”Drömprojekt”. Vilken skillnad skulle det göra om hon hade dessa kunder, vad skulle hon behöva göra för att nå sina drömmars mål? Som så ofta förut, en av de viktigaste lärdomarna från denna tankeövning var att grunden läggs när man verkligen funderar på vad som är viktigt! Var ska fokus ligga på? Fokus på fokus!

Ett par träffar senare kom Pia till vårt möte, hon strålade och utbrast;
”Vet du – du skulle skaffa dig en ny slogan. Jag tycker du ska kalla dig för Karma Coachen!”

”Hur kommer det sig?” frågade jag Pia.

”Jo, ända sedan vi började arbeta tillsammans så har så många nya, fantastiska möjligheter dykt upp. Precis den sorts kunder som jag har drömt om! De är rätt storlek och inom rätt bransch, precis det jag sökt! Det känns som någon strött magisk pulver över mig och allt bra bara händer utan att jag behöver göra något!”

Ja, Pia kan ju tro att det handlar om magi. Jag vet att det handla om hårt arbete. Att identifiera vad som är viktigt för dig att fokusera på, och sedan hålla fast vid det. När du har fastställt vad som är rätt fokus, blir hjärnan programmerad att se möjligheterna och du kan fånga dem när de dyker upp.

Om du skulle fokusera på en enda sak den här veckan, som skulle gör skillnad för ditt företag – vad skulle det vara? Lämna gärna en kommentar nedan. Och berätta gärna hur det gick! Jag ser fram emot att höra ifrån dig!